Informatie omtrent tariefwijzigingen

Informatie omtrent tariefwijzigingen

Beste patiënten,

Bij deze willen we u graag inlichten over de tariefwijzigingen omdat we vanaf heden gedeconventioneerd zijn.

Dit jaar is er voor de sector kinesitherapie geen onderhandelde conventie. De tarief-overeenkomst is opgesteld vanuit het RIZIV en heeft geen steun gekregen vanuit AXXON, de beroepsvereniging van de kinesitherapeuten.

Wat betekent dit?

  • Voor vele kinesitherapeuten zijn de opgelegde tarieven ontoereikend om kwalitatieve kinesitherapie te voorzien, binnen een kwalitatieve setting. De kosten van de praktijk kunnen er niet langer mee gedekt worden.
  • Vanaf 01/01/2023 zal het tarief aangepast worden naar 32 euro per half uur in de praktijk en 34 euro per half uur op huisbezoek.
  • Kinesitherapeuten die kiezen om niet tot de overeenkomst toe te treden, mogen hogere bedragen vragen voor hun behandeling. De terugbetaling vanuit uw ziekenfonds blijft wel gelijk, deze is berekend op de bedragen in de tarief-overeenkomst.
  • Bovendien geldt hier bovenop een vermindering van 25% in terugbetaling indien uw kinesitherapeut niet is toegetreden. AXXON diende een petitie in bij de Kamer van Volksvertegenwoordigers om deze discriminatie uit de wet te laten schrappen.

We zijn ervan bewust dat onze keuze om niet toe te treden tot de tarief-overeenkomst ervoor kan zorgen dat het voor sommigen moeilijk wordt om de nodige zorg te kunnen blijven betalen. Spreek ons daar gerust over aan. Samen kunnen we daarvoor een oplossing vinden.

Sowieso blijven de tarieven voor iedereen met verhoogde tegemoetkoming wel op het niveau van de geldende conventie, ongeacht de statuskeuze van hun therapeut. Zij blijven ook genieten van een verhoogde terugbetaling. Gelieve ons duidelijk te melden wanneer u hiervoor in aanmerking komt.

Zijn er veel medische kosten, blijft men in aanmerking komen voor het maximumfactuur.

Bedankt voor uw begrip.

Vriendelijke groeten,

Kinemotions

Laatste nieuws

kinemotions_kinesiotaping_kinesistenpraktijk_laakdal

Kinesiotaping

Kinesiotape is een elastische katoenen tape. Het heeft een gelijkaardige rekbaarheid als de huid maar is slechts rekbaar in één richting. Het gebruik van elastische

Lees meer »
kinemotions_logo_kinesitherapie_laakdal

info@kinemotions.be
013 66 41 27

Eikenstraat 9/A,
2430 Laakdal

Volg ons op social

© Alle rechten voorbehouden 2021 Kinemotions bv – door KEMP Graphics