Cardiale revalidatie –  opbouw conditie

kinemotions_Cardialerevalidatie_opbouwconditie_laakdal

Cardiale revalidatie –  opbouw conditie

Hartrevalidatie

Deze bestaat uit een individueel trainingsprogramma waarbij enerzijds aandacht besteed wordt aan de ademhaling en anderzijds getracht wordt de fysieke conditie te optimaliseren.

Onze praktijk is uitgerust met fitness-toestellen om deze therapie tot een goed einde te brengen.

Daarnaast is het mogelijk om van onze toestellen gebruik te maken om jouw conditie op te bouwen en te verbeteren.

Respiratoire revalidatie

Het doel van deze therapie is de longen van de patiënt(e) zo snel mogelijk vrij te krijgen van mucus (slijm) of elke belemmering (vermijden van opstapeling van slijmen in de luchtwegen met verstoppingen als gevolg) van een normale ademhaling ongedaan te maken. Een normaal ademhalingspatroon nastreven en de patiënt(e) leren zijn/haar ademhaling onder controle te houden is tevens een doelstelling.

Er worden ademhalingstechnieken, zoals specifieke ademhalingsoefeningen, aangeleerd om doeltreffender te kunnen ademen zodat de hele long geventileerd wordt en het slijm door de uitgaande lucht losgemaakt en meegevoerd wordt. Men noemt dit respiratoir- of ademhalingskinesitherapie. Regelmatige kinesitherapie is noodzakelijk om problemen en verergering te voorkomen. Zeker in periodes van infecties is deze behandeling heel belangrijk.

 

Laatste nieuws

kinemotions_kinesiotaping_kinesistenpraktijk_laakdal

Kinesiotaping

Kinesiotape is een elastische katoenen tape. Het heeft een gelijkaardige rekbaarheid als de huid maar is slechts rekbaar in één richting. Het gebruik van elastische

Lees meer »
kinemotions_logo_kinesitherapie_laakdal

info@kinemotions.be
013 66 41 27

Eikenstraat 9/A,
2430 Laakdal

Volg ons op social

© Alle rechten voorbehouden 2021 Kinemotions bv – door KEMP Graphics