Manuele lymfedrainage volgens Vodder

kinemotions_laakdal

Manuele lymfedrainage volgens Vodder

De manuele lymfedrainage is een massagevorm die erop gericht is het lymfestelsel te stimuleren. Deze stimulatie is nodig om het teveel aan vocht (zichtbaar en onzichtbaar oedeem) op een betere manier sneller via de lymfebanen af te voeren. Het bijzondere van de therapie van Dr. Vodder is dat die niet alleen gericht is op de drainerende werking van het lymfestelsel maar vooral op de voedende en zuiverende werking van al het lichaamsvocht.

De manuele lymfedrainage volgens de methode Vodder is een zachte massagevorm en is op het gehele lichaam toepasbaar. Ze heeft als doel de vochtdoorstroming te stimuleren en eventuele vochtophopingen weg te werken, de immuniteit (weerstand) te verhogen, de stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren.

Bij de manuele lymfedrainage wordt ritmisch een heel zachte, spiraalvormige druk uitgeoefend op de lymfeklieren en lymfebanen, waarbij de richting wordt bepaald door de stroomrichting van het lymfestelsel. De behandeling is pijnloos en de behandelingsduur is afhankelijk van de klacht.

Indicaties: zwelling (oedeem) zoals bvb. lymfoedeem na gedeeltelijke of volledige borstamputatie, oedeem van de onderbenen, post-traumatische en post-operatieve oefeningen.

 

Laatste nieuws

kinemotions_kinesiotaping_kinesistenpraktijk_laakdal

Kinesiotaping

Kinesiotape is een elastische katoenen tape. Het heeft een gelijkaardige rekbaarheid als de huid maar is slechts rekbaar in één richting. Het gebruik van elastische

Lees meer »
kinemotions_logo_kinesitherapie_laakdal

info@kinemotions.be
013 66 41 27

Eikenstraat 9/A,
2430 Laakdal

Volg ons op social

© Alle rechten voorbehouden 2021 Kinemotions bv – door KEMP Graphics