Shockwave therapie (ESWT)

kinemotions_shockwave_therapie_ESWT_kinesistenpraktijk_laakdal

Shockwave therapie (ESWT)

Shockwave therapie is een vaak succesvolle behandeling voor hardnekkige peesblessures waaronder hielspoor. Het begint de laatste jaren bij veel fysiotherapeuten de standaard methode te worden om hielspoor en fasciitis plantaris te behandelen, maar ook calcificaties (kalkafzetting op de pees), patellapeesontsteking, insertie-tendinopathie van de heup, schouderklachten, achillespeesontstekingen en tennisellebogen worden er bijvoorbeeld vaak mee behandeld. De methode is vaak effectief en kent relatief weinig nadelige bijverschijnselen. Shockwave wordt ook wel E.S.W.T. genoemd (Extracorporeal ShockWave Therapie).

Shockwave therapie kan op 2 manieren worden toegepast: radiaal of gefocust.

Bij hielspoor wordt radiale shockwave toegepast, wat minder direct op één plek gericht wordt, maar iets meer verspreid. Ook het omringende weefsel met name de peesplaat onder de voetzool wordt vaak mee behandeld. De doorbloeding en stofwisseling wordt flink gestimuleerd op de behandelde plek.

 

Laatste nieuws

kinemotions_kinesiotaping_kinesistenpraktijk_laakdal

Kinesiotaping

Kinesiotape is een elastische katoenen tape. Het heeft een gelijkaardige rekbaarheid als de huid maar is slechts rekbaar in één richting. Het gebruik van elastische

Lees meer »
kinemotions_logo_kinesitherapie_laakdal

info@kinemotions.be
013 66 41 27

Eikenstraat 9/A,
2430 Laakdal

Volg ons op social

© Alle rechten voorbehouden 2021 Kinemotions bv – door KEMP Graphics