Kinesiotaping

kinemotions_kinesiotaping_kinesistenpraktijk_laakdal

Kinesiotaping

Kinesiotape is een elastische katoenen tape. Het heeft een gelijkaardige rekbaarheid als de huid maar is slechts rekbaar in één richting.

Het gebruik van elastische tape zorgt voor een comfortabel gevoel en een langdurige ondersteuning, zelfs na het douchen, en natuurlijke bewegingen worden niet tegengehouden, enkel ondersteund. De tape verbetert bovendien de circulatie en vermindert de druk; daardoor ontstaat al snel pijndemping. Door de afname van de pijn kan je sneller en beter bewegen, wat het genezingsproces alleen maar verder bevordert.

In tegenstelling tot gewone tape werkt kinesiotape dus voornamelijk bewegingsbevorderend, waar rigide tape eerder wordt aangebracht om de beweging te beperken. Los van de pijndempende en spierondersteunende werking kan kinesiotape ook een belangrijke rol spelen in de ondersteuning van gewrichten en de bloed- en lymfeafvoer stimuleren.

Taping kan binnen de sportrevalidatie een functionele ondersteuning bieden voor de manuele en oefentherapie. Op die manier wordt getracht de patiënt(e) zo snel mogelijk opnieuw in beweging te krijgen waardoor ook intrinsieke genezing wordt ondersteund zonder de nadelige gevolgen van een te lange immobilisatie.

 

Laatste nieuws

kinemotions_shockwave_therapie_ESWT_kinesistenpraktijk_laakdal

Shockwave therapie (ESWT)

Shockwave therapie is een vaak succesvolle behandeling voor hardnekkige peesblessures waaronder hielspoor. Het begint de laatste jaren bij veel fysiotherapeuten de standaard methode te worden

Lees meer »
kinemotions_logo_kinesitherapie_laakdal

info@kinemotions.be
013 66 41 27

Eikenstraat 9/A,
2430 Laakdal

Volg ons op social

© Alle rechten voorbehouden 2021 Kinemotions bv – door KEMP Graphics